Daily Archives: January 5, 2017


Tips naik shinkansen(bullet train) di Jepun

Hari pertama pakai Kansai-Hiroshima Area Pass, aku nak tuju ke Hiroshima! Kitaorang bertolak awal… sebelum pukul 6am dah keluar rumah. Disebabkan nak pakai pass ni sepenuhnya, aku dan kawan-kawan tak perlu beli tiket train lagi dan hanya perlu tunjuk pass ni kat kaunter ‘gate ticket’. Tapi sebelum tu aku teringat yang pekerja… read more


Selepas 2 tahun, apa dah jadi dengan dress jahitan pertama tu?

Bila buat baju yang sepenuhnya ‘handmade'(hampir 80% jahitan tangan), baru sedar kenapa barang-barang ‘handmade’ yang dijual di ETSY biasanya mahal(susah nak jumpa baju bawah RM100). Salah satu sebab… banyak masa diluangkan nak buat barang buatan sendiri ni. Semakin lama dan semakin ‘complicated’ jahitan kita, semakin mahallah barang tu akan dijual. Tapi… read more