Rezeki yang disyukuri

Day: January 5, 2017

Tips naik shinkansen(bullet train) di Jepun

Tips naik shinkansen(bullet train) di Jepun

Hari pertama pakai Kansai-Hiroshima Area Pass, aku nak tuju ke Hiroshima! Kitaorang bertolak awal… sebelum pukul 6am dah keluar rumah. Disebabkan nak pakai pass ni sepenuhnya, aku dan kawan-kawan tak perlu beli tiket train lagi dan hanya perlu tunjuk pass ni kat kaunter ‘gate ticket’. Tapi sebelum… read more

Selepas 2 tahun, apa dah jadi dengan dress jahitan pertama tu?

Selepas 2 tahun, apa dah jadi dengan dress jahitan pertama tu?

Bila buat baju yang sepenuhnya ‘handmade'(hampir 80% jahitan tangan), baru sedar kenapa barang-barang ‘handmade’ yang dijual di ETSY biasanya mahal(susah nak jumpa baju bawah RM100). Salah satu sebab… banyak masa diluangkan nak buat barang buatan sendiri ni. Semakin lama dan semakin ‘complicated’ jahitan kita, semakin mahallah… read more