Daily Archives: January 6, 2017


Cuci mata: Jubah dan dress

Walaupun trend jubah/dress dah semakin kurang popular, majoriti orang yang bertudung labuh masih suka memakai jubah sebab ianya selesa(tak ketat), tak panas(paling best cotton sejuk!) dan mudah bergerak(kalau kain tak meleret ke tanah). Selain tu, nak pergi ke majlis-majlis pun senang bila pakai jubah ni…. tak payah fikir nak padankan… read more


Tudung yang mudah dibawa ketika travel

Sebelum pergi Jepun haritu, aku sibuk mencari tudung yang tak payah digosok sebab aku rasa malas betul nak menggosok tudung bila kat sana. Nak cari tudung empat segi, kain yang berkenan semuanya kena digosok. Nak pakai tudung instant, dah plan pulak nak pakai dalam kapal terbang je. Nak pakai instant… read more