Month: February 2017

Cari Sampai Dapat: Thayers Rose Petal untuk yang berkulit sensitif

Pada tahun lepas(dalam blog lama), aku ada bagitau produk ni antara produk yang aku ‘cari sampai dapat’. Sekarang nak bagitau yang produk ni dah nak habis. Jadi, rasanya sesuailah jugak kalau nak kata produk ni masih lagi dalam kategori ‘cari sampai dapat’ sebab agak susah nak dapatkan stok dia. Sebenarnya dalam banyak-banyak produk penjagaan wajah, toner merupakan antara …

Mengubah baju kaftan menjadi dress menggunakan pattern haritu

Berdasarkan kisah ‘melakar pattern baju dress yang simple‘ yang lalu, dalam entri tu aku bagitau yang stok kain untuk membuat dress tu takde. Lepastu, aku kata tiba-tiba terfikir nak guna baju terpakai untuk membuat dress tu, kan. Jadi, kali ni aku pilih kaftan lama yang berwarna pink belacan yang jarang dipakai sebagai mangsa. Huahaha!(gelak jahat). …