DIY & Sewing

Pertama kali menyulam huruf H

Dah lama rasanya tak menikmati waktu malam dengan aktiviti membaca sehingga terlelap. Tahun ni aku buat gol nak mencari buku tentang Hamka ataupun yang ditulis oleh Hamka dan membacanya sebanyak mungkin. Saje nak kenal beliau dengan lebih dekat. Jadi, aktiviti bulan ni aku kena habiskan novel “Hamka”. Walaupun buku ni didalam kategori novel, aku rasa penulis buku …

Mengubah baju kaftan menjadi dress menggunakan pattern haritu

Berdasarkan kisah ‘melakar pattern baju dress yang simple‘ yang lalu, dalam entri tu aku bagitau yang stok kain untuk membuat dress tu takde. Lepastu, aku kata tiba-tiba terfikir nak guna baju terpakai untuk membuat dress tu, kan. Jadi, kali ni aku pilih kaftan lama yang berwarna pink belacan yang jarang dipakai sebagai mangsa. Huahaha!(gelak jahat). …