Rezeki yang disyukuri

Life

Drama Jepun Terbaik yang Pernah Ditonton

Drama Jepun Terbaik yang Pernah Ditonton

Musim² hujan ni daripada anda semua tidur terbongkang, apa kata anda tengok drama jepun kat SINI. Tapi sebelum tu saya nak rekomenkan drama² Jepun terbaik yang pernah ditonton yang mungkin juga akan berada dalam list drama kesukaan anda tak lama lagi. OK, inilah drama² Jepun… read more

7 Matlamat Yang Nak Dibuat Pada Bulan September Ini

7 Matlamat Yang Nak Dibuat Pada Bulan September Ini

  Aku bukanlah jenis yang suka menulis rutin harian ataupun menulis to-do list setiap hari. Tapi sejak dah mula bekerja sendiri, hidup ni macam ada yang tak kena jek. Masa kerja dulu ada je kerja nak dibuat. Sekarang, ada kerja pun boleh pulak buat taktau… read more

Pertama kali menyulam huruf H

Pertama kali menyulam huruf H

Dah lama rasanya tak menikmati waktu malam dengan aktiviti membaca sehingga terlelap. Tahun ni aku buat gol nak mencari buku tentang Hamka ataupun yang ditulis oleh Hamka dan membacanya sebanyak mungkin. Saje nak kenal beliau dengan lebih dekat. Jadi, aktiviti bulan ni aku kena habiskan novel “Hamka”.… read more

Links I Love: 9 links menarik pada bulan ini

Links I Love: 9 links menarik pada bulan ini

Beberapa hari yang lepas, terdengar ada orang sebut pasal buah tunjuk langit. Macammana rupa buah itu? According to scientists, the more you hang out with mom, the longer she’ll live. Kisah Neil Patel jumpa orang yang betul. Research says that most parents tend to carry their… read more

Cuci mata: Baju lengan kembang

Cuci mata: Baju lengan kembang

Dua tahun lepas, baju yang ditunjukkan diatas ni telah dijahit sebab baju ni nampak cute dalam buku. Aku guna kain cotton linen warna pink yang dibeli kat Nagayo(tak silap harga dia RM8 semeter) dan jahitan baju ni sangat sesuai untuk orang yang baru nak mula menjahit… read more