Kata-kata mutiara: Edisi Jepun

KATA-KATA MUTIARA MINGGU INI… Ayat ni kerap didengar dalam drama “Asa Ga Kita” tapi dalam drama tu dia ubah sikit ayatnya jadi “Fall down 9 times, stand up 10” yang ditujukan pada Asa(watak utama dalam drama tu). Kalau tak silap, maksud ayat ni… jangan cepat berputus asa walau rasa susah macammanapun. Dalam drama tu, diaorang ubah …

Pasta pedas yang mudah dan sedap

Dalam banyak² masakan, masakan western lah yang paling senang nak masak. Tapi kalau kita nak beli kat luar, harga dia boleh tahan mahal sebab kebanyakan bahan-bahan yang dijual kat negara kita ni mahal. Tu belum termasuk masuk lagi tax restoran dan gst lagi. Semalam disebabkan terlampau rajin, terhasillah pasta pedas yang dimakan sebelum tidur…   Bahan-bahan(utk 4 …