Rezeki yang disyukuri

Recent Posts

Fadz List: Lipstik, Tasawuf Moden dan Dramalah Sangat

Fadz List: Lipstik, Tasawuf Moden dan Dramalah Sangat

List kali ni akan menceritakan tentang sesuatu yang baru dibuat, dibeli, dibaca, ditonton dan didengar serta memberi ruang untuk memberikan update ringkas apa yang aku buat pada minggu lepas. Stail lebih kurang macam update FB tapi kalau tulis dalam blog, senang sikit nak jenguk balik,… read more

DIY Menjahit Kasut Bayi Menggunakan Kain

DIY Menjahit Kasut Bayi Menggunakan Kain

Sebelum Husna lahir, dah lama dah ada keinginan nak menjahit pakaian baby termasuklah kasut yang comel ni. Tapi tangguh punya tangguh… terus tak sedar yang Husna dah semakin membesar dan kebanyakan baju saiz setahun dah tak muat dipakai(dia baru 9 bulan). Disebabkan rasa takut dia… read more

Drama Jepun Terbaik yang Pernah Ditonton

Drama Jepun Terbaik yang Pernah Ditonton

Musim² hujan ni daripada anda semua tidur terbongkang, apa kata anda tengok drama jepun kat SINI. Tapi sebelum tu saya nak rekomenkan drama² Jepun terbaik yang pernah ditonton yang mungkin juga akan berada dalam list drama kesukaan anda tak lama lagi. OK, inilah drama² Jepun yang anda boleh ‘copy & paste’ tajuknya kat bahagian ‘search’ di link website yang diberikan tadi:

Asadora:

  • Carnation
  • Oshin
  • Beppinsan
  • Asa Ga Kita
  • Massan
  • Umechan Sensei

Drama biasa:

  • Kanna-san
  • Tenno no Ryoriban
  • Jin 1 & 2
  • Galileo
  • Rich Man Poor Woman

 

Kalau tengok drama lain, sila bagitau drama apa yang anda tengok, ye.

 

P.S: Sedang melatih diri menggunakan ayat skema.

7 Matlamat Yang Nak Dibuat Pada Bulan September Ini

7 Matlamat Yang Nak Dibuat Pada Bulan September Ini

  Aku bukanlah jenis yang suka menulis rutin harian ataupun menulis to-do list setiap hari. Tapi sejak dah mula bekerja sendiri, hidup ni macam ada yang tak kena jek. Masa kerja dulu ada je kerja nak dibuat. Sekarang, ada kerja pun boleh pulak buat taktau… read more

Pertama kali menyulam huruf H

Pertama kali menyulam huruf H

Dah lama rasanya tak menikmati waktu malam dengan aktiviti membaca sehingga terlelap. Tahun ni aku buat gol nak mencari buku tentang Hamka ataupun yang ditulis oleh Hamka dan membacanya sebanyak mungkin. Saje nak kenal beliau dengan lebih dekat. Jadi, aktiviti bulan ni aku kena habiskan novel “Hamka”.… read more