Terpaksa Lupakan Blog Seketika

Nak diikutkan hati ni nak menulis sekerap yang boleh dan berDIY segala di blog ni. Tapi disebabkan dah bekerja di tempat baru, rutin harian aku yang selalu berblog di pagi hari terpaksa ditangguhkan seketika…. sehinggalah aku dah serasi menulis blog sebelum atau selepas pergi kerja nanti. Keputusan bekerja ni boleh… read more


Pertama kali menyulam huruf H

Dah lama rasanya tak menikmati waktu malam dengan aktiviti membaca sehingga terlelap. Tahun ni aku buat gol nak mencari buku tentang Hamka ataupun yang ditulis oleh Hamka dan membacanya sebanyak mungkin. Saje nak kenal beliau dengan lebih dekat. Jadi, aktiviti bulan ni aku kena habiskan novel “Hamka”. Walaupun buku ni didalam kategori… read more


Cuci Mata: Pakaian Kanak-kanak

  Cartoon Print Long Sleeves Dress (RM42.69) Girls Floral Print Dress (RM41.27) Striped T-Shirt + Suspender Blouse + Pants (RM51.41) Crew Neck Fox Printed Long Sleeve T Shirt (RM27.28) Instant Shawl Awning NUHA M Orange (RM35.00) Mini Melissa Ultragirl V (Pink) (RM195.30, on sale) Mini Melissa Classic Baby (Red) (RM247.20, on sale) KIDS Catina Ruffle Hem Blouse… read more


Q & A | Boleh tak jahitkan baju ni?

Hai semua. Harini nak kongsikan soalan yang selalu orang tanya macam… Q: Disebabkan you suka menjahit, boleh tak jahitkan baju/tudung untuk I? atau Q: I nak menjual tudung. Boleh tak jahitkan paling kurang 50 tudung untuk I jual? A: Minta maaflah… tanpa berfikir panjang sudah semestinya jawapannya NO. Dan kalaulah korang… read more


Melakar pattern baju dress yang simple

Disebabkan anak buah aku semakin sihat, barulah mood untuk menjahit ni datang. Dia sekarang dah mula menyanyi dan tadi dia baru je tunjuk yang dia buat magic! Sebenarnya takdelah magic sangat pun. Dia hanya ambil anak tudung —> letak kereta hot wheel dalam tu —> tunjuk yang kereta hot wheel… read more