Pertama kali menyulam huruf H

Dah lama rasanya tak menikmati waktu malam dengan aktiviti membaca sehingga terlelap. Tahun ni aku buat gol nak mencari buku tentang Hamka ataupun yang ditulis oleh Hamka dan membacanya sebanyak mungkin. Saje nak kenal beliau dengan lebih dekat. Jadi, aktiviti bulan ni aku kena habiskan novel “Hamka”. Walaupun buku ni didalam kategori… read more


Cuci Mata: Pakaian Kanak-kanak

  Cartoon Print Long Sleeves Dress (RM42.69) Girls Floral Print Dress (RM41.27) Striped T-Shirt + Suspender Blouse + Pants (RM51.41) Crew Neck Fox Printed Long Sleeve T Shirt (RM27.28) Instant Shawl Awning NUHA M Orange (RM35.00) Mini Melissa Ultragirl V (Pink) (RM195.30, on sale) Mini Melissa Classic Baby (Red) (RM247.20, on sale) KIDS Catina Ruffle Hem Blouse… read more


Q & A | Boleh tak jahitkan baju ni?

Hai semua. Harini nak kongsikan soalan yang selalu orang tanya macam… Q: Disebabkan you suka menjahit, boleh tak jahitkan baju/tudung untuk I? atau Q: I nak menjual tudung. Boleh tak jahitkan paling kurang 50 tudung untuk I jual? A: Minta maaflah… tanpa berfikir panjang sudah semestinya jawapannya NO. Dan kalaulah korang… read more


Melakar pattern baju dress yang simple

Disebabkan anak buah aku semakin sihat, barulah mood untuk menjahit ni datang. Dia sekarang dah mula menyanyi dan tadi dia baru je tunjuk yang dia buat magic! Sebenarnya takdelah magic sangat pun. Dia hanya ambil anak tudung —> letak kereta hot wheel dalam tu —> tunjuk yang kereta hot wheel… read more


Links I Love: 9 links menarik pada bulan ini

Beberapa hari yang lepas, terdengar ada orang sebut pasal buah tunjuk langit. Macammana rupa buah itu? According to scientists, the more you hang out with mom, the longer she’ll live. Kisah Neil Patel jumpa orang yang betul. Research says that most parents tend to carry their children on their left hip.… read more